Dungeons & Dragons Efsanesi: Neverwinter

Neverwinter, tüm dünyaca bilinen Dungeons & Dragons üzerine kurulmuş bir rol yapma oyunudur. Dünya üzerinde en çok sevilen ve en çok oynanan rol yapma oyunlarının başında gelir. Cryptic Studios tarafından geliştirilen Neverwinter, Unutulmuş Diyarlar evrenindeki şehirlerden biri olan Neverwinter’da geçiyor. Oyunu diğer MMORPG oyunlarından ayıran ise geliştiricilerin her daim hikayeye sadık kalması.

neverwinter 03 - Dungeons & Dragons Efsanesi: Neverwinter
Dungeons & Dragons Efsanesi: Neverwinter

Oyunun hikayesine göre Unutulmuş Diyarlar evrenindeki güzel şehir Neverwinter’ın lordu birden ortadan kayboluyor. Halk bununla yaşamaya alışıyor ancak sürekli bir eksiklik hissediliyor ve farklı düşüncelerden oluşan bir kaos ortamı var. Aynı zamanda Neverwinter, şehrin dışından gelen yaşayan ölüler tarafından da saldırıya uğruyor. Şehrin bir an evvel korunması gerekmekte. Şehrin korunması içinse bizler devreye giriyoruz.


neverwinter 02 - Dungeons & Dragons Efsanesi: Neverwinter
Dungeons & Dragons Efsanesi: Neverwinter

Neverwinter’ı diğer oyunlardan ayıran en büyük özelliği ise Foundry. Oyuncular oyundan sıkıldıkları zaman kendi hikayelerini oluşturup aynı evrende var olmaya devam ediyorlar. Eğer kendi hikayenizi oluşturmak istemiyorsanız başka bir oyuncunun oluşturduğu Foundry hikayesini oynayabiliyorsunuz. Geliştiriciler, oyuncuların oyundan çıkmaması için ellerinden geleni yapmış adeta.

neverwinter 04 - Dungeons & Dragons Efsanesi: Neverwinter
Dungeons & Dragons Efsanesi: Neverwinter

Neverwinter’ın diğer bir güzel yanıysa ücretsiz olması. Bu kadar emek harcanmış, başarılı grafiklere sahip bir oyunun herkese açık olması çok güzel bir durum. İsterseniz oyun içinde kendiniz parayla satın almalarda bulunabiliyorsunuz. Ancak oyun asla sizi böyle bir şeye zorlamıyor. Oyun içindeki başarılarınızdan, savaşlarınızdan zaten düzenli bir geliriniz oluşuyor.

Minimum Sistem Gereksinimleri

İşlemci: 2.8 GHz çift çekirdekli işlemci, Intel Core 2 Duo veya daha hızlı
RAM: sistem belleği 1 GB
Grafik: DirectX 10 uyumlu ekran kartı 512 MB ??video belleği ile
İşletim sistemi: Windows Vista
DirectX uyumlu ses kartı
Videoyu Oynat
Sabit disk alanı 9 GB

Önerilen Sistem Gereksinimleri

İşlemci: 2.4 GHz dört çekirdekli işlemci, Intel Core i5 3000 veya AMD FX 8000 serisi
RAM: 2 GB (64-bit işletim sistemleri için 4 GB)
Grafik: DirectX 11 uyumlu Nvidia 400 serisi veya 512 MB ??video belleği ile AMD 5000 serisi.
İşletim sistemi: Windows 7
DirectX uyumlu ses kartı
Sabit disk alanı 9 GB

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?


Bir Yorum Yazın