Nvidia Ampere grafik kartı çıkış tarihi, özellikleri ve söylentileri

n8 - Nvidia Ampere grafik kartı çıkış tarihi, özellikleri ve söylentileri

Nvidia Ampere, yeşil GPU maestrosundan gelecek nesil, yüksek kaliteli grafik işlemenin kod adı ya da… değil.  Açıkcası şu an için bunu biz de bilmiyoruz. 2018 yılından beri gündemde olan ve üzerine hayli dedikodular çıkan gelecek nesil ekran kartı Ampare için çıkış tarihi belli oldu. Ekran kartının 2020 yılının ilk döneminde kullanıcılara tanıtılması ve ardından satışa sunulması bekleniyor. Yeni nesil Nvidia GPU mimarisinin, Jen-Hsun Huang’ın 23 Mart’tan 26 Mart’a kadar sürecek olan San Jose’deki Nvidia Grafik Teknolojisi Konferansı açılış konuşması sırasında bir tür tanıtım yapması bekleniyor.

Genel fikir birliği, Nvidia Ampere’nin yeni mimariye verilen isim olacağı ve Mart ayında Grafik Teknoloji Konferansı’nda (GTC) ilk kez tanıtılacağı yönünde. Ancak Ampere’nin yıl sonuna doğru piyasaya sürülecek oyun kartlarında değil, yalnızca şirketin profesyonel düzeydeki GPU’larında uygulama ihtimali de var. Tabi umuyoruz ki bu sadece tatsız bir ihtimal olarak kalır.

c86mqf4fky55b52b5464c76f76e73c - Nvidia Ampere grafik kartı çıkış tarihi, özellikleri ve söylentileri

Nvidia Ampere Bize Neler Sunacak?

n2 - Nvidia Ampere grafik kartı çıkış tarihi, özellikleri ve söylentileri

Nvidia Ampere çıkış tarihi
Şu anda, 23 Mart – 26 Mart 2020 tarihleri ​​arasında şirketin GTC etkinliği etrafında yeni nesil Nvidia GPU mimarisi hakkında bir tanıtım bekliyoruz. Ancak gerçek yeni nesil GeForce ekran kartları açısından, bunları en erken Eylül 2020’ye kadar görmeyi beklemiyoruz.

Nvidia Amper performansı
7nm GPU TSMC güç tüketimini yarıya indirirken söylentilerdeki % 50 performans artışı gerçek olamayacak kadar iyi geliyor. Kim bilir belki de gerçek olur… Normalde ya aynı güçte % 50 hız artışı ya da aynı hızda % 50 verim artışı olmasını beklersiniz, ancak Nvidia aynı anda ikisini de çekebilirse Amper bir mimari destan olacaktır.

Nvidia Amper fiyatı
Nvidia Turing ile olduğundan daha yüksek olabilir mi? 1.200 dolara gelen RTX 2080 Ti, önceki nesillere göre büyük bir fiyat artışını temsil ediyordu,. Bununla beraber piyasadaki en güçlü ekran kartı olması bu yüksek fiyatı bir nebze makul hale getirmişti. Ancak ekran kartı piyasasında da rekabet büyük ve AMD’nin ‘Big Navi”sinin rekabetiyle karşı karşıya olan Nvidia, fiyat artışını tekrarlamayabilir.

n5 - Nvidia Ampere grafik kartı çıkış tarihi, özellikleri ve söylentileri

Burada verdiğimiz bilgiler şimdilik internet dedikodusundan öte değil. Tabi dedikodunun kaynağı şirkete çok yakın isimler olunca bunlara itibar etmek kaçınılmaz oluyor. Öyle ya da böyle, hepimizin üzerinde hemfikir olacağımız bir nokta var ki, o da ekran kartı teknolojisi her yıl bir önceki yıla oranla muazzam bir ilerleme kaydediyor. Hal böyle olunca bizlerin beklentileri de en üst seviyelerde oluşuyor. Bütün bu sızıntıları bir yana bırakacak olursak içinde bulunduğumuz 2020 yılında her şey netleşecek ve biz de sizler için detaylı analizleri yapabileceğiz.

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

c86mqf4fky55b52b5464c76f76e73c - Nvidia Ampere grafik kartı çıkış tarihi, özellikleri ve söylentileri

Bir Yorum Yazın