PlayStation 5 ve Ailenin Yeni Kontrolcüsü DualSense

ps - PlayStation 5 ve Ailenin Yeni Kontrolcüsü DualSense

PlayStation; oyun konsolu deyince hemen herkesin aklına gelen tartışmasız ilk konsol. Konsolun tarihçesi çok eski zamanlara dayanmakla birlikte piyasaya çıktığı ilk günden bugüne kadar oyun severlerin büyük ilgisini ve beğenisini kazandı.

PlayStation 4 de diğer sürümler gibi büyük bir beğeni topladı. Ufak tefek teknik sorunların dışında oyun severleri tam anlamı ile tatmin eden bir cihaz olan PlayStation 4 yakın zamanda yerini PlayStation 5’e bırakmak üzere. Biz de bu yazımızda PlayStation 5 ile ilgili merak edilen sorulara cevap vermeyi amaçladık.

c86mqf4fky55b52b5464c76f76e73c - PlayStation 5 ve Ailenin Yeni Kontrolcüsü DualSense

PlayStation 5 Bize Ne Vaad Ediyor?

ssdadsa - PlayStation 5 ve Ailenin Yeni Kontrolcüsü DualSense

Sony PS5, PS4 Slim ve PS4 Pro’nun yerini alan yeni nesil PlayStation konsoludur.

Konsolun ABD’de piyasaya çıkma tarihi 2020 yılının Ekim ve Aralık ayları arasında olacağı tahmin ediliyor.

PlayStation 5 ile ilgili en çok merak edilen konuların başında, konsolun VR modu var. Yeni nesil oyun konsolunda VR modun olacağı kesin. Bu noktada PSVR 2 ile bazı söylentiler var ki gerçekten insanı heyecanlandırıyor. Sonucun ne olacağı görmek için konsolun piyasaya sürülmesini beklemek zorundayız.

Tabi konsolun fiyatı da fazlası ile merak edilen konular arasında. PlayStation 5’in PS4 ve PS4Pro dan pahalı olacağı neredeyse kesin gibi. Bu konuda Sony firması tarafından açıklanan kesin bir bilgi olmasa da, konsolun piyasaya çıkış fiyatının 500$ (3500TL) civarında olacağı tahmin ediliyor.

sadasdadada - PlayStation 5 ve Ailenin Yeni Kontrolcüsü DualSense

Merak edilen konulardan bir diğeri de, PlayStation 5’in, daha önceki sürümlere uyumlu oyunları destekleyip desteklemeyeceği. Bu konuda Sony firması oyun severlerin gönlüne su serpecek açıklamalarda bulundu. Evet! Yeni nesil PlayStation 5, PS4 ile uyumlu oyunların neredeyse tamamını destekleyecek.

PlayStation 5 teknik özellikleri:

3.5GHz’de 8 çekirdeği,
16GB GDDR6 belleği
10.28 TFLOP’u kapatan özel bir RDNA 2 AMD GPU
16GB GDDR6 bellek
AMD Zen 2 tabanlı bir CPU

DualSense

213 - PlayStation 5 ve Ailenin Yeni Kontrolcüsü DualSense

PlayStation piyasaya çıktığı günden bugüne kadar, her yeni sürümü ile birlikte oyun konsolunu yenilerken, konsol ile birlikte gelen oyun kumandalarında da büyük değişiklikler yaptı. Çoğu uzmana göre PlayStation’un yakaladığı başarının ardında yatan temel sebeplerden birisi de konsol kumandalarının mükemmele yakın olan tasarımları. Her konsol bir öncekine göre teknik olarak yenilenirken bu durum kumandalar için de aynı şekilde gerçekleşti. PS4 ile birlikte gelen DualShock4 kumandalar en az konsol kadar beğeni topladı.

PlayStation 5 ile birlikte gelecek olan DualSense ise bu alanda yapılan yeniliklere çağ atlatacak seviyede. Yeni kumandalar, DualShock 4’ün beğenilen bütün özelliklerine sahip olurken devrim niteliğinde yenilikler de unutulmamış.

dualsense - PlayStation 5 ve Ailenin Yeni Kontrolcüsü DualSense

İşte DualSense’teki yeniliklerin kısa bir özeti:

  • İki tonlu renk tasarımı
  • Form faktörü
  • Işık çubuğu yerleşimi
  • Dokunsal geri bildirim özelliği
  • Uyarlanabilir tetikleyiciler
  • USB-C ile şarj edilebilir pil
  • Dahili mikrofon
  • Oluştur düğmesi

PlayStation 5 ile ilgili elimizdeki bilgiler şimdilik bu kadar. Maalesef daha ön sipariş tarihi belli değil lakin ön sipariş bildirimine bu linke tıklayarak kayıt olabilirsiniz!

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

c86mqf4fky55b52b5464c76f76e73c - PlayStation 5 ve Ailenin Yeni Kontrolcüsü DualSense

Bir Yorum Yazın