Türk Yapımı Fernvaille: Run If You Can Çıkıyor

Türk yazılım firması Negentra, oldukça güzel ve heyecan uyandırıcı bir işe imza atıyor. Fernvaille: Run If You Can adlı Battle Royal tarzında yeni bir oyun geliştiren Negentra, oyunun Türk yapımı olduğunu hissettirecek güzel ipuçları da yerleştirmeyi başarmış. Oyunun interete çıkan fotoğraflarına bakınca ise başarılı grafiklerle karşı karşıya kalıyoruz. Umarız ki oynanış da aynı grafikler gibi güzel olur.

Fernvaille 01 - Türk Yapımı Fernvaille: Run If You Can Çıkıyor
Fernvaille: Run If You Can

Oyunun 200 kişilik bir oyuncu kapasitesi var. Oyun alanı iki kısımdan oluşuyor; bekleme alanı ve savaş alanı. Oyunun amacı ise oldukça basit. Savaş alanındaki silahları topluyoruz, geliştiriyoruz ve sona kalmak için savaşıyoruz. Oyun boyunca bizi tehdit eden tek şey rakip oyuncular değil elbette. Ait olmadığımız bir ırkın köyüne girersek bize saldıran savaşçılar olacak ve üzerimizde sürekli dolaşan nükleer sızıntı bulutu. Elbette olay sadece nükleer sızıntı ve yapay zeka köy koruyucularıyla bitmiyor. Oyunu kazanmanın tek yolu adanın ortasındaki şehire gidip tek kişilik veya tek takımlık roketle bu adadan ayrılmak. Bunun için de etrafınızdaki herkesi öldürmeniz gerekiyor. Tam anlamıyla bir hayatta kalma savaşı. Açıkçası böylesine güzel bir oyunu yazarken bile heyecanlandık kim bilir oynaması ne kadar keyifli olacaktır.


Fernvaille 02 - Türk Yapımı Fernvaille: Run If You Can Çıkıyor
Fernvaille: Run If You Can

Oyunun mantığından ve oynanışından bahsettiğimize göre biraz da oyunu nasıl bitirebileceğimizden bahsedelim. Adanın ortasında cam bir şehir duruyor. Orası nükleer sızıntıdan etkilenmiyor ve adadan çıkmanızı sağlayacak olan roket de orada. Cam şehire giriş için kapı sayısı sınırlı. Yani siz kapıya doğru geldiğinizde sizinle beraber pek çok rakibiniz de orada olacak ve orada sizi çekişmeli bir düello bekliyor diyebiliriz. Ama en büyük savaş cam şehrin içinde olacak. Cam şehrin içerisinde herhangi bir silah ekipmanı bulunmuyor. O yüzden şehre girerken donanımlı girdiğinizden emin olmalısınız.

Fernvaille 03 - Türk Yapımı Fernvaille: Run If You Can Çıkıyor
Fernvaille: Run If You Can

Tüm bunları yazarken tekrardan başarılı Negentra firmasına teşekkür ediyoruz, böyle güzel bir oyunun bizden olması çok sevindirici. Oyunun henüz çıkış tarihi belli değil ama Steam üzerinden satışını dört gözle bekleyeceğiz.

Fernville Sistem Gereksinimleri

İşletim Sistemi: Windows 10
İşlemci: Intel Q9450 @2.6GHz ya da AMD Phenom II X6 @3.3GHz
RAM: 4GB
DirectX: 11
VRAM: 1GB
Ekran Kartı: GeForce GTX 650
Hard disk: 60GB 5.4k RPM

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?


Bir Yorum Yazın