Cyberpunk 2077 Çıkış Tarihi Belli Oldu

cp1 - Cyberpunk 2077 Çıkış Tarihi Belli Oldu

Cyberpunk 2077 son yıllarda oyun severler tarafından merakla beklenen oyunların başında geliyor. Bilindiği gibi oyun, The Witcher ve The Witcher 2:Assassins Of Kings gibi şimdiden efsaneler arasına girmeyi başarmış oyunların yapımcısı CD Project Red tarafından hazırlanıyor. Böylesine heyecanla beklenen bir oyunun yapımcısı CD Project Red olunca haliyle oyundan beklentiler de üst düzeyde oluyor.

Cyberpunk 2077 Ne Zaman Çıkıyor

Cyberpunk 2077 ilk olarak 2012 yılında duyuruldu ve Ocak 2013’te bir teaser fragmanı yayınlandı. Bu fragman Haziran 2018’e kadar 10 milyon’un üzerinde bir izlenme rakamına ulaştı. Duyurulduğu günden bugüne hakkında bir çok haber yayınlandı. Bu yıl çıkıyor, önümüzdeki yıl çıkıyor derken oyun severlerin merakı ve heyecanı da giderek yükselmişti. Oyun yaklaşık 7 yıllık bir geliştirme sürecinin sonunda 2020 yılında sevenleri ile buluşmaya hazırlanıyor. CD Project Red tarafından yapılan en son açıklama doğrultusunda Cyberpunk 2077 17 Eylül 2020 tarihinde PC, PS4 ve XBOX platformlarında oyun severler ile bulaşacak.

7trh91i7eh55b52b54646f61936a04 - Cyberpunk 2077 Çıkış Tarihi Belli Oldu

cp2 - Cyberpunk 2077 Çıkış Tarihi Belli Oldu

Oyunun çıkışı neden bu kadar gecikti derseniz bu konuda elimize ulaşan resmi bir açıklama yok. O yüzden bu konuda kesin bir yargıda bulunmak oldukça zor. Fakat sürekli olarak gelişen oyun sektörü ve teknolojik gelişmeler göz önüne alınacak olunursa, erteleme sebebinin performans ayarlamaları olduğu kanısına varabiliriz. Bizim bu tahminimizin yanında Polonyalı Borys Niespielak’e göre oyunun ertelenmesinin ana sebebi piyasada bulunan oyun konsolları. Tabi hangi konsoldan bahsediliyor onu da tam olarak bilemiyoruz.

cp3 - Cyberpunk 2077 Çıkış Tarihi Belli Oldu

Öyle ya da böyle yaklaşık 8 yıllık bekleyiş 17 Eylül 2020 tarihinde son buluyor ve Cyberpunk 2077 oyun severler ile buluşuyor. Oyun şimdiden The Witcher 3: Wild Hunt’dan daha fazla ön sipariş aldı bile. Bu rakamlar göz önüne alındığında piyasaya çıkması ile birlikte ortalığı kasıp kavuracağı açık. Peki bu kadar merakla ve heyecanla beklenen Cyberpunk 2077 oyununda bizi neler bekliyor? Şimdi biraz da o konulara değinelim.

Cyberpunk 2077’de Bizi Neler Bekliyor

cp4 - Cyberpunk 2077 Çıkış Tarihi Belli Oldu

Cyberpunk 2077, Night City’de geçiyor. Night City adından anlaşılacağı üzere karanlık tonların ve keşmekeşin hakim olduğu bir şehir olarak ön plana çıkıyor. Özgür Kaliforniya Eyaletinde, şirketler tarafından kontrol edilen ve hem ülke hem de eyalet yasalarına göre saldırıya uğramayan bir Amerikan mega kenti olan Night City’de egemenlik mücadelesi veren çeteler sürekli bir savaş içindeler. Biz de böyle bir ortamda Cyberpunk 2077 dünyasına adım atıyoruz. Dünya demişken The Witcher serisini oynamış olanların gayet iyi bileceği üzere CD Project Red bu konuda çok başarılı bir yapım şirketi.

Bilindiği gibi bu tarz oyunlarda çevre etkileşimi oyun kalitesini ve oyundan alınan keyfi belirleyen temel faktörlerden birisi. Bu konuda da sağlam referansları olan yapım şirketi, bize üst düzey bir çevre etkileşimi deneyimi sunacak gibi duruyor. Mega bir kent olan Night City haliyle çok büyük ve çok kalabalık. Bu da demek oluyor ki; çevrede etkileşime gireceğimiz mekan ve insan sayısı hayli fazla olacak.

Cyberpunk 2077 RPG olarak isimlendirdiğimiz bir rol yapma oyunu. Benzeri diğer oyunlarda olduğu gibi kontrol ettiğimiz bir karakterimiz olacak ve oyun içinde bu karakter ile birlikte ilerleyeceğiz. Zamanla karakterimizin sahip olduğu güçler, silahlar vb. ekipmanlarda bizim oyuna ayırdığımız süre ve emek ile doğru orantılı olarak artacak.

cp5 - Cyberpunk 2077 Çıkış Tarihi Belli Oldu

Cyberpunk 2077 ile ilgili olarak merak edilen bir konuda oyunun çok-oyunculu olup olmayacağı. İlk duyurulduğu 2012 yılında çok oyunculu olarak çıkacağı söylenen oyun geliştirme sürecinde ne olduysa bu özelliği şimdilik ertelemiş gibi görünüyor. Yani, Cyberpunk 2077 ilk başta çok oyunculu olarak çıkmayacak.

Bunun yanında oyunu geliştiren firma olan CD Project Red, Digital Scapes stüdyosu ile bir antlaşma yaptı. Digital Scapes bugüne kadar ortaya çıkarttığı çok oyuncu odaklı çalışmalarla bilinen yine son derece başarılı bir şirket. Bu antlaşmanın yapılmış olması ile birlikte Digital Scapes çok oyunculu bir mod üzerinde çalışma yapıyor mu, yapmıyor mu kesin olarak bilmiyoruz fakat çok yüksek bir ihtimalle böyle bir çalışma yapılıyor. Bu da demek oluyor ki Cyberpunk 2077, ilk başta çok oyuncu odaklı çıkmasa da ilerleyen zamanda bu modda oyuna dahil olacak. Zaten oyun sektöründe yaşanan gelişmeler de dikkate alındığında böylesi kapsamlı ve büyük bir oyunun çok-oyuncu desteği olmadan çıkması mantıklı görünmüyor.

son olarak…

Cyberpunk 2077 için şimdilik anlatacaklarımız bunlar. Unutmadan oyunun 18 yaş sınırı ile çıkacağının da altını çizelim. Bütün oyun severler gibi bizde oyunun yayınlanma tarihini dört gözle bekliyoruz. Oyun online olduktan kısa bir süre sonra detaylı bir inceleme yazısı ile sizlerle birlikte olacağız.

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

c86mqf4fky55b52b5464c76f76e73c - Cyberpunk 2077 Çıkış Tarihi Belli Oldu

Bir Yorum Yazın