Epic Games, Agog Labs ve 3Lateral markalarını satın aldı

Unreal Engine 4 için SkookumScript sisteminin geliştiricisi olan Agog Labs, Epic Games tarafından açıklanmayan bir miktar ile birlikte satın alındı. Agog Labs markasının LinkedIn sayfasına göre, anlaşma Aralık ayında gerçekleşti; ancak yalnızca bu hafta şirket tarafından açıklandı. Sırbistan merkezli grafik firması 3Lateral markasını devreye soktuğunu açıklayan Epic Games’in yakın tarihli ikinci devralımını işaret ediyor.

Agog Labs, 2015 yılında Unreal Dev Grant markasını aldı ve oyun ve üst seviye sahne yönetimi için komut dosyası çözümü ve komut konsolu olan SkookumScript’i geliştirmeye devam etti. Şirket, bahsettiğimiz marka ile birlikte heyecan verici yeni projeler üzerinde çalıştığını ancak SkookumScript’in geliştirilmesini durduracağını açıkladı; Ancak Unreal Engine 4 için topluluk destekli bir eklenti olarak mevcut kalacaktır.


Agog Labs CEO’su Conan Reis şunları söyledi: “Burada Agog Labs’ta hedefimiz her zaman insanların tutkulu hayallerini hayata geçirmeye odaklanmalarına olanak sağlayan geliştirme ve geliştirme araçları oluşturmak olmuştur. Beynimizi eritiyoruz, böylece siz mecbur olmuyorsunuz. Epic Games, aynı hedeflere ve çılgın bilim kıvılcımına sahip, bu da yollarımızı hizalamayı kolaylaştırıyor. Epik ailesinin bir parçası olmaktan onur duyuyoruz.”

Epic Games, 3Lateral markasını da satın aldı

Epic Games, Sırbistan merkezli bir grafik şirketi olan 3Lateral’ı bünyelerine ekledi; açıklanmayan bir miktar ile şirketi satın aldı. 3Lateral, dijital insan teknolojisi (örneğin, insan karakterlerinin gerçekçi animasyonu ve modellenmesi) teknolojisi ile tanınır. Epic Games ile birkaç kez çalışmıştır kendileri. İki firma, kısa film olan ‘A Boy and His Kite’ (Unreal Engine’in açık dünya potansiyelini ortaya koymak için tasarlandı), BAFTA’nın kazanan Hellblade’in performans yakalaması; Ninja Theory’nin gerçek zamanlı, fotogerçekçi demolar üzerinde işbirliği yaptı.

3Lateral şu ​​anda Unreal Engine ekibinin bir parçası olmasına rağmen, şirket video oyunları, film ve televizyon endüstrilerinde ortaklarla çalışmaya devam ederken, Unreal Engine’in sanal insanlara ve yaratıklara desteğinde sanatın durumunu ilerletmeye çalışıyor. Kurucu ve yönetmen Vladimir Mastiloviç, Epic Games ekibinin; dijital insan yaratma çabalarına öncülük edecek ve 3Lateral Sırp merkezi, bölgedeki yeni yetenekleri daha verimli bir şekilde istihdam etmesine olanak tanıyan Unreal Engine firması için başka bir şube olarak görev yapacak.

Mastiloviç; “Dijital insanlar yaratmak, hem içsel kendimizi tasvir eden hem de etrafımızdaki hikayeleri anlatan görünüm ve hareketlerimizin her yönünü derinlemesine anlamayı gerektiriyor. Bütün bu görsel ipuçlarını, başka bir insanın görüntüsünü analiz etme içgüdüsü olarak, DNA’mızın derinliklerine gömülü olduğumuz için büyük bir titizlikle okuyoruz.” diyor.

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?


Bir Yorum Yazın