Half-Life: Alyx Çok Yakında Oyun Severlerle Buluşacak!

Oyun dünyasının tartışmasın en büyük firmalarından bir tanesi olan Valve; büyük kitleleri oyun ekranının başına kilitleyen Half-Life serisinin bir başka versiyonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Half-Life: Alyx adı ile tasarlanan oyun henüz çıkmamış olsa da pek çok oyun severin iştahını kabartmaya yetiyor.
Half-Life şimdilerde belki genç oyuncular için çok bir anlam ifade etmese de bir nesil için internet kafelerde geçen onlarca saati ifade ediyor. Cep harçlıklarının en çok yatırıldığı oyun olan Half-Life adeta efsane bir geri dönüş yapmaya hazırlanıyor. İlk defa 1998 yılında yayınlanan oyun; o dönemin Counter Strike ile birlikte en çok tercih edilenleri arasındaydı. Geçen zaman içinde farklı versiyonlarla piyasaya sürülen bu bilim kurgu – savaş oyunu 2007 yılındaki son serisinden sonra uzun süredir oyun severlerden uzak kaldı. İlk piyasaya sürüldüğü andan itibaren çılgın satış rakamlarına ulaşan Half-Life yeni serisi olan Alyx ile benzer başarıyı yakalamaya çalışacak. Peki, bu yepyeni oyun sizlere neler sunacak?

half life alyx gameplay 300x169 - Half-Life: Alyx Çok Yakında Oyun Severlerle Buluşacak!

Half-Life: Alyx Sadece VR Destekli Olacak!

Başlıktan da anlayabileceğiniz üzere Valve; bu oyunu oldukça özel bir şekilde tasarlıyor. Sanal gerçeklik olarak Türkçeleştirilen VR sistemini desteklemeyen sürümlerde oyunun oynanamayacağını açıklayan Valve bunun için ekstra bir çalışma yapmayacaklarını da vurguladı.
Half-Life: Alyx’in hikayesi Half-Life 2 öncesine rastlar. Gordon Freeman’ın oyuna girişinden öncesini hikaye alan bu oyunda ana karakter Alyx Vance’tır. Alyx Vance ve çevresindekilerin dünyayı fetheden yabancı imparatorlukla mücadelesi nefesleri keseceğe benziyor. Combine adlı imparatorlula mücadele hem görsel açıdan harika efektler sunacak hem de savaş sahneleri ile aksiyona doyacaksınız. VR sisteminin çeşitli aksiyonları daha mükemmel hale getireceğini söyleyen oyun tasarımcısı David Speyrer; oyunda yer çekiminin manipule edilebileceği bir unsur olan Grabbity Gloves’tan bahseder. Savaş ve çatışma başta olmak üzere bulmaca ve keşif gibi yönlerle de ön plana çıkan oyunun çıkışına çok kısa bir süre kala oyun severlerin oyun ile ilgili sistem gereksinimleri araştırmaları sürüyor. Peki, bu harika oyunun sistem gereksinimleri neler?


half life alyx handgun 300x169 - Half-Life: Alyx Çok Yakında Oyun Severlerle Buluşacak!

Half-Life: Alyx Sistem Gereksinimleri

Oyun severlerin bir oyun piyasaya sürülürken en çok merak ettiği konulardan bir tanesi sistem gereksinimleridir. Zira sistem gereksinimleri çok yüksek oyunların oyunculara ekstra maliyet olduğunu söylemek gerekir. Half-Life: Alyx da bu oyunlardan bir tanesi.
Oyunun VR destekli olduğu açıklandığı anda oyun uzmanlarının sistem açısından büyük gereklilikler ortaya çıkacağı tahmini doğru çıktı. Zira VR destekli sistemlerin normal oyunlara nazaran daha fazla alan ve işlemci kapasitesine ihtiyaç duyduğu herkesçe bilinen bir gerçek. Bu anlamda sistemini Half-Life: Alyx için güncellemek isteyen oyun severler işlemci de minimum Intel Core i5-7500 veya Ryzen 5 1600 kullanmak zorunda. Ram konusunda ise sını 12 GB. Daha düşük bir Ram’e sahipseniz bu oyunu oynamanız zorlaşıyor. Ekran kartında seçiminiz NVIDIA GeForce GTX 1060 veya AMD RX 580 olmalı. İşletim sisteminin ise Windows 10 olması şart.

Half-Life: Alyx Satışa Çıkıyor!

Half-Life: Alyx’in fragmanı yayınlandıktan sadece 24 saat sonra fragmanın izlenme sayısı 10 milyonu aşmıştı. Half-Life tutkunlarının oyuna gösterdiği ilgi satış rakamlarında da çok ciddi bir patlamanın olacağını gösteriyor. Mart 2020’de satışa sunulacak olan oyunun ön siparişini şimdiden verebilirsiniz. Bir süredir Steam’de satışta olan oyunun normal fiyatı 92 TL. Ancak ön sipariş ile satın almak istediğinizde yaklaşık %10 indirim ile 82.80 TL ödeyerek oyuna sahip olabilirsiniz.

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

c86mqf4fky55b52b5464c76f76e73c - Half-Life: Alyx Çok Yakında Oyun Severlerle Buluşacak!

Bir Yorum Yazın