Stalker 2 2021’de Oyun Severle Buluşuyor!

Uzun süredir çıkış tarihi merakla beklenen ve adeta yılan hikayesine dönen Stalker 2 en nihayetinde 2021 yılında oyun severler ile buluşuyor. 2 yılı aşkın süredir yapımı konusunda çalışmaların sürdüğü oyun bundan önce yayınlanan 3 serisi ile başarıyı yakalarken uzun süredir bir türlü sevenleri ile buluşamaması nedeniyle bir nebze can sıkmışa benziyor.
Çernobil’de 1989 yılında yaşanan faciayı anlatmak üzere tasarlanan oyunda nelerin yer alıp yer almayacağı ile ilgili büyük bir belirsizlik. Ancak oyunla ilgili bir nebze bilgi sahibi olmak için 1989 yılında yaşanan Çernobil faciasını incelemek gerekir.
stlkk - Stalker 2 2021’de Oyun Severle Buluşuyor!

Stalker 2 ve Çernobil Faciası

Sovyet Rusya’nın dağılmasından önce ülkede yaşanan en büyük facialardan bir tanesi olan Çernobil, on yıllar boyunca pek çok dizi, film ve oyuna konu oldu. 26 Nisan 1986’da Çernobil bölgesindeki nükleer reaktördeki patlama ile bütün Karadeniz havzası etkilendi. On binlerce insanın yaşamını kaybettiği bu insanlık dramı yıllarca etkisini sürdürdü ve pek çok insanın kanser olmasına neden oldu.
Çernobil faciasını konu alan Stalker 2; geneli karanlık bir ekranda geçen muhteşem bir strateji oyunu olacak gibi gözüküyor. Stalker serisinin daha önceki oyunlarında arzu edilen başarının yakalanmış olması oyunun grafik ve tasarım konusunda kusursuza yakın olacağını hissettiriyor. GSC Game World tarafından geliştirilen oyunun uzun süredir bekletilmesindeki nedenler hala bilinmiyor. Ancak oyunun kalitesi için farklı bir motorun kullanıldığı gelen bilgiler arasında.

c86mqf4fky55b52b5464c76f76e73c - Stalker 2 2021’de Oyun Severle Buluşuyor!

Stalker 2 için Unreal Engine 4 Kullanılacak

Çernobil ile ilgili araştırma yaparak oyunu iyi bir deneyim ile yaşamak isteyenler için farklı bir motor kullanılarak oyunun gerçekçiliği arttırılmaya çalışılıyor. Oyunun daha önceki serileri olan S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky, S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat her yönü ile oyun severleri tatmin etmeyi başardı.
2021 yılı ile uzun bekleyişin sona ereceği tahmin edilirken oyun için gerekli sistemin de hala muamma olması oyuncular için can sıkıcı bir durum olmaya devam ediyor. Ancak oyun çıktığında yakalayacağı başarı ile tüm olumsuzlukları ortadan kaldıracak!

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?


Bir Yorum Yazın