Shenmue III

Shenmue III 2019 yılının Kasım ayında oyun severlerle buluşan Ys Net ve Deep Silver tarafından ortaklaşa geliştirilen bir oyundur. Daha önce yayınlanan 2 seride olduğu gibi açık gezinme alanları hızlı aksiyon etkinlikleri ve çarpıcı savaşlar barındıran Shenmue III’te ister gece ister gündüz modları ile oyun deneyimini yaşayabilirsiniz. Gün-gece modunun yanı sıra doğanın da isteğe göre ayarlanabildiği oyunda yağmurlu veya güneşli hava seçenekleri de mevcut.
Shenmue III’ün hikâyesi bundan tam 40 yıl önceyi konu alır. Ryo Hazuki adındaki bir ergen babasının katilini dağlarda arar. Harika bir macera deneyimi sunan ve oyun severlerin bir kısmı tarafından büyük beğeni toplayan Shenmue III; önceki iki serisinde istediği başarıyı yakalayamamış ve çoğu uzman tarafından ekonomik bir başarısızlık olarak kabul edilmiştir. Shenmue III ile bu başarısızlığın kırılması amaçlanırken oyun ile ilgili gelen ilk tepkiler olumsuz yönde.

Shenmue III 300x169 - Shenmue III

Shenmue III Nasıl Bir Oyun?

Yazımızın başlangıç kısmında da belirttiğimiz gibi babasının katilini arayan bir gencin hikayesini konu alan oyun sonsuz bir haritada geçiyor. Çin’in Guilin bölgesinde geçen oyun esnasında katili bulmak için ip uçları toplayarak ilerliyorsunuz. Oyundaki dövüş sahneleri 3D görüntü kalitesi sunuyor. Baş kahraman dövüştükçe yeni güçler kazanarak oyuna heyecan getiriyor. Hızlı etkinlik bölümünde ise oyun severlerin reflekslerini ölçmeye yönelik aktiviteler mevcut. Böylece hızlı hareket ederek başarılı olabiliyorsunuz.
Kahraman Ryo; kumar, balıkçılık ve odun kesme gibi küçük işler yaparak oyun esnasında para kazanabiliyor. Böylece oyunda yapabilecekleriniz daha da genişliyor. Oyun ilerledikçe HP olarak ifade edilen puanın düştüğünü gözlemleyebilirsiniz. HP düştükçe Ryo koşma ve diğer kabiliyetlerini de kaybediyor. HP arttırmak için yapmanız gereken şey Ryo’nun dinlenmesini ve uyumasını sağlamak.

kb3lx7qsk355b52b546402c8927f19 - Shenmue III

Oyunun Dikkat Çekici Yönleri

Macera oyunlarının hemen hepsine benzer şekilde belirli görevleri yerine getirerek ilerlemenize imkân tanıyan bu oyunda görevler ve yan görevleri tamamlamak oldukça zorlu. Oyun geliştiricisi Yu Suzuki tarafından yapılan açıklamaya göre oyunu bitirmek haftalar süren uğraşlar sonunda mümkün olabiliyor. Üstelik oyunu bitirdikten sonra alternatifler sunan Shenmue III; haritada gezinmenize de olanak sağlıyor. Böylelikle klasik bir oyun olmaktan çıkıyor.
Shenmue’nin önceki versiyonlarına nazaran yan görevlerin sayıca daha fazla olduğu ifade ediliyor. Bunun yanında oyun içindeki yan görevler hikaye ile daha bağlantılı. Yani yan görevleri yaparken oyunun bir parçası olduğunuzu hissedeceksiniz.

Shenmue III Sistem Gereksinimleri

PlayStation ve PC formatları ile oyun severlerin gönlünde taht kurmayı amaçlayan Shenmue III’ün sistem gereksinimleri de oldukça çarpıcı! Depolama için en az 100 GB boş alana ihtiyaç duyan oyunun sistem gereksinimlerini aşağıda inceleyebilirsiniz.
OS: Windows 7×64, Windows 8×64, Windows 10×64 (64-bit)
İşlemci: Intel Core i5-4460 (3.40 GHz) veya daha iyisi
Ram: 4 GB
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 650 Ti veya daha iyisi
DirectX: Version 11
Depolama: 100 GB
Ses Kartı: DirectX 9.0c uyumlu
Shenmue III’ü Nereden Satın Alabilirim?
Piyasaya sürülmesinin üzerinde 3-4 ay geçen oyun satış konusunda farklı deneyimler yaşamanızı sağlıyor. Bu anlamda Shenmue III oyununu satın almak isteyenler Epic Games, Steam ve PS Store gibi güvenilir platformlardan oyunu satın alabiliyor.

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

c86mqf4fky55b52b5464c76f76e73c - Shenmue III

Bir Yorum Yazın