Wasteland Remastered Çıkış Tarihi Belli Oldu

sada1 - Wasteland Remastered Çıkış Tarihi Belli Oldu

Wasteland, Interplay tarafından geliştirilen ve 1988 yılının başında Electronic Arts tarafından yayınlanan açık dünya üzerine kurulu bilim kurgu temelli bir rol yapma oyunudur. Oyun ilk başta Apple II tasarlandı. Daha sonra devrin mucizevi cihazı Commodore 64 ve MS-DOS sistemleri içinde hazırlanmış ve oyun severlerin beğenisine sunulmuştu. Westeland oyunu nükleer bir felaketin nesilleri yok ettiği kıyamet sonrası Amerika’sında geçiyor. O zamanın klasik bilim kurgu anlayışına yeni bir soluk vermiş ve ardılı olacak oyunlara da ilham kaynağı olmuştu. Bununla birlikte oyun içinde barındırdığı yapay zeka unsurları ile oyunseverlerin dikkatini çekmeyi başardı. Oyun kısa süre içinde adından çokça söz ettirerek klasikler arasına girmeyi başardı.

w2 - Wasteland Remastered Çıkış Tarihi Belli Oldu

Wasteland piyasaya çıkmasının arından geçen kısa sürede büyük beğeni toplamayı başardı. Aynı zamanda ticari olarak da yapımcılarına büyük bir getiri sağlamayı başardı. Bunun üzerine oyun yapımcıları devam oyunları olacak şekilde 2 oyunluk bir seri daha planladılar lakin işler pek de istenildiği gibi gitmedi. Sonuç olarak ortaya orijinal oyunla pek de alakalı olmayan bir oyun çıktı. Bununla beraber oyunun getirdiği yaratıcı konsept ve genel ortam yapımcılar tarafından terk edilmedi. Bu süreç Interplay’in Fallout serisine  uzanan, 1997 rol yapımı oyunu Fallout oyununun temelini de oluşturdu. Yine bir çoğumuzun bildiği gibi Fallout serisi de dünya çapında büyük bir beğeni toplamayı başardı.


Veee Wasteland Remastered…

w3 - Wasteland Remastered Çıkış Tarihi Belli Oldu

Aradan uzun yıllar geçse de orijinal oyunu unutulmuş değil. Bununla birlikte yakın bir gelecekte Wasteland 3 oyunu da görücüye çıkmak üzere. Yapımcı şirket de fırsat bu fırsat diyerek hem yeni çıkacak oyuna güzel bir vitrin çalışması olması hem de oyun dünyasında klasikleşmiş bir oyuna saygılarını göstermek amacıyla oyunu Remastered olarak yeniden piyasaya süremeye karar verdi.

Oynun yapımcı firması olan InXile Entertainment’ın Remaster’ı Haziran 2018’de duyuruldu ve orijinal 1988 oyundaki çoğu şeyin yeniden yapılandırılacağını, özellikle ses ve grafik özelliklerinin geliştirilerek oyunseverlere sunulacağını belirtti. Oyun 25 Şubat 2020 tarihinde çıkacak ve oyunun GOGSteamMicrosoft Store ve Xbox One platformlarından alınması mümkün olacak. Oyunun abonelik gerektiren Xbox Game Pass’te yer alacağını da not olarak düşelim. Oyunun diğer platformlara da ileride gelebileceği ancak şu an için Windows ve Xbox’a odaklanıldığı paylaşılıyor.

Biz de çoğu oyunsever gibi oyunun piyasaya çıkacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Mükemmel görsel efektler, inanılmaz sesler beklemiyoruz. Sadece efsaneler arasına girmiş bir oyunu kısa süreliğine de olsa deneyimlemek amacımız. Remaster’ın ne kadar güzel ve yeni görüneceğine dair bir fikir vermek için, birkaç ay önce paylaşılan bir görüntüyü sizlerle paylaşarak yazımızı bitiriyoruz.

w5 - Wasteland Remastered Çıkış Tarihi Belli Oldu

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

c86mqf4fky55b52b5464c76f76e73c - Wasteland Remastered Çıkış Tarihi Belli Oldu

Bir Yorum Yazın