Arka Bahçede Bir Oyun: Grounded

Bu sefer ki yazımızı henüz piyasaya sürülmemiş ama görselleriyle bir o kadar bizi heyecanlandıran bir oyun olan Grounded üzerine yazıyoruz. Grounded, Obsidian Entertainment tarafından geliştiriliyor. PC ve Xbox One platformları için tanıtılan oyunu dileriz ki ilerleyen zamanlarda başka platformlarda da görürüz. Şu anlık satışı Steam ve Xbox Game Pass üzerinden ön satışı yapılıyor. Grounded’ın Steam’deki fiyatı 179,00 TL ve Xbox Game Pass’te ise fiyatı 178,75 TL. Grounded’a baktığımızda bize farklı ve renkli bir dünya sunacağı belli oluyor. 28 Temmuz 2020’de erken erişim olarak piyasaya sürülen Grounded’ın resmi olarak 2021’de piyasaya gireceği söyleniyor.

grounded oyunu 02 - Arka Bahçede Bir Oyun: Grounded
Arka Bahçede Bir Oyun: Grounded

Grounded, alışık olmadığımız bir hayatta kalma oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle konusu çok farklı. Measle ve Kötü Büyücü adlı macera dizisini akıllara getiriyor adeta. Oyunda bir böcek kadar küçük karakterleri canlandırıyoruz. Evin arka bahçesinde ufacık boyutumuzla hayatta kalma mücadelesi veriyoruz. Kulağa ne kadar sevimli geliyor değil mi? Hele de grafiklere bakınca daha da keyifli. Ancak göründüğü kadar kolay değil. Ufacık karakterlerimizi zorlu bir macera bekliyor. Grounded’ta böceklerin üzerine basıp geçme gibi bir şansımız yok. Çünkü onlarla aynı boyuttayız ve hatta bazı böcekler bizden bile büyük. Böceklere ve diğer haşerelere yem olmadan hayatta kalmamız gerekiyor.

7trh91i7eh55b52b54646f61936a04 - Arka Bahçede Bir Oyun: Grounded

grounded oyunu 03 - Arka Bahçede Bir Oyun: Grounded
Arka Bahçede Bir Oyun: Grounded

Arka bahçemizin ne kadar tehlikeli olduğunu öğrendiğimiz bu oyunda önceden oynadığımız hayatta kalma oyunları gibi stratejik yaklaşmamız gerekiyor. Çünkü kesinlikle barınmamız gereken bir yer inşa etmemiz lazım, kendimizi savunabileceğimiz eşyaları üretmeliyiz, karnımızı doyurabileceğimiz gıdaları toplamalıyız. Bir yandan da saldırgan karıncalar var. Yani önce hangisini ve hangi sırayla yapacağınız tamamen sizin deneyiminize kalmış.

grounded oyunu 04 - Arka Bahçede Bir Oyun: Grounded
Arka Bahçede Bir Oyun: Grounded

Grounded’ı isterseniz tek başınıza oynayabilir ve arka bahçenin maceralarıyla tek başınıza yüzleşebilirsiniz. Veya isterseniz arkadaşlarınızla bir araya gelebilir karıncalara birlikte savaş açabilirsiniz. Bu tamamen sizin tercihinize kalmış. Ancak bize sorarsanız oyundan tek başınıza keyif aldıktan sonra arkadaşlarınızla beraber maceraya atılmanız. Çünkü kesinlikle arkadaşlarla oynanan oyunlar bol kahkaha ile sonuçlanıyor.

Sistem Gereksinimleri

MİNİMUM:
64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
İşletim Sistemi: Windows 7 (SP1) 64bit
İşlemci: Intel Core i3-3225
Bellek: 4 GB RAM
Ekran Kartı: Nvidia GTX 650 Ti
Depolama: 8 GB kullanılabilir alan

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

c86mqf4fky55b52b5464c76f76e73c - Arka Bahçede Bir Oyun: Grounded

Bir Yorum Yazın