Mortal Kombat 11’e Joker Sürprizi

Mortal Kombat serisi dövüş oyunlarının atalarından birisidir. Belli bir yaşa gelmiş hemen hemen bütün oyunseverler için ayrı bir anlamı vardır bu serinin. Ben oyunların disketler ile oynandığı çok eski dönemlerden hatırlıyorum Mortal Kombat oyununu. Arkadaşlarla toplanır, elimizde onlarca disket ile oynamaya çalışırdık bu oyunu. Olur olmadık yerlerde disket değiştirir ama yine de epey eğlenirdik. Daha sonraları oyundan uyarlanan sinema filmini de yine aynı ekip izlemiştik.

j2 - Mortal Kombat 11'e Joker Sürprizi

Zaman hızla değişti. Bilgisayarlar gelişti ve teknoloji akıl almaz bir ilerleme kaydetti. Tabi oyun sektörü de bu ilerlemeye seyirci kalmadı ve oynadığımız oyunlar gözle görülür değişimler geçirdi. Mortal Kombat serisi de bu değişime ve gelişime ayak uydurdu. Hatta denilebilir ki Mortal Kombat 10 ve Mortal Kombat 11 ile bu ilerlemedeki çıtayı biraz daha yükseltti.

c86mqf4fky55b52b5464c76f76e73c - Mortal Kombat 11'e Joker Sürprizi

Mortal Kombat 11 , NetherRealm Studios tarafından geliştirildi ve oyunun selefi Mortal Kombat 10  ile de ilgilenen  Warner Bros.Interactive Entertainment tarafından yayınlandı. Yayınlandığı günden itibaren oyunseverlerin büyük ilgisi ile karşılanan oyun zaman içinde oyun içine getirdiği ek paketler ile de beğeni topladı.

Kadroya Joker’de Katılıyor

Batman serilerinden tanıdığımız kötü kalpli anti-kahramanımız Joker’de bu yıl içinde Mortal Kombat 11 kadrosuna katılıyor. İlk başlarda bir dedikodu olarak ortada dolanan haber gerek Mortal Kombat hayranlarında gerekse Joker hayranlarında büyük bir heyecan yaratmıştı.

j4 - Mortal Kombat 11'e Joker Sürprizi

Bilindiği üzere, efsane dövüş oyunlarından olan Tekke yakın zamanda oyun içine ünlü karakterleri katarak piyasada öne çıkmak için bir hamle yapmış ve gayet olumlu sonuçlar almıştı. Bunun üzerine Mortal Kombat serisinin karşı hamlesi gecikmedi ve onlarda yayınladıkları farklı DLC’ler ile çeşitli karakterleri oyuna dahil etmeye başladılar. Oyuna katılan yeni karakterler içinde en çok ses getirecek olanı ise Joker gibi görünüyor.

Yapımcı firma NetherRealm Studios yakın zamanda oyuna eklenecek olan Joker karakteri için oynanış demosu yayınladı. Yazının içinde paylaştığım demodan da görüleceği üzere karakter modellemesi tek kelime ile harika. Şayet bir dövüş oyunu için Joker hayal edecek olsaydı buna benzer bir sonuç çıkardı ortaya.

Oynanış ve dövüş mekanikleri de yine son derece başarılı. Klasik Mortal Kombot mekanikleri diyebiliriz. Fakat yayınlanan görüntülerde benim en çok beğendiğim ayrıntı, dövüş esnasında Joker’in muzip kişiliğine uygun bir çok hareketin olması. Özellikle büyük boks eldivenleri ve ateş eden pelüş oyuncak detaylarını son derece başarılı buldum. Görünen o ki Mortal Kombat 11 oyuna eklediği yeni karakterler sayesinde piyasadaki yerini daha da sağlamlaştıracak. Ben de Joker’in oyuna dahil edileceği tarihi sabırsızlıkla bekleyenler arasında olacağım.

Yazıyı bitirmeden önce Mortal Kombat 11’e eklenen ve eklenecek olan tüm kahramanların gösterildiği tanıtım videosunu da sizlerle paylaşmak isterim. Hepinize iyi eğlenceler.

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

c86mqf4fky55b52b5464c76f76e73c - Mortal Kombat 11'e Joker Sürprizi

Bir Yorum Yazın