Silent Hill Geri Geliyor, Ama Nasıl?

s1 1 - Silent Hill Geri Geliyor, Ama Nasıl?

Silent Hill, korku gerilim tarzı oyunseverler için uzun zaman önce efsaneler arasına girmeyi başarmış bir oyundur. Korku oyunları oynayıp da Silent Hill oynamamış, en azından ismini duymamış bir insana rastlamak oldukça zor. Silent Hill’in ilk oyunu 1999 yılında Play Station platformu için piyasaya sürülmüştü. Efsane oyunun ilk bölümünde Harry Mason karakteri ile Silent Hill kasabasından kaybettiğimiz evlatlık kızımızın peşine düşmüştük. Bu yolculuk esnasında ortaya çıkan gizli tarikatlar, doğa üstü olaylar ile gerilim dolu anlar yaşamıştık. Yaratılan ortam, oyunun oynanabilirliği, grafik ve ses kalitesi gibi bir çok unsur oyunun yayınlandığı döneme göre hayli başarılı olarak değerlendirilmişti. Silent Hill’in oyunseverlerin beğenisini bu derece kazanmasının bir başka sebebi de, oyun içinde verdiğimiz çeşitli kararlar sonunda ulaşabileceğimiz birden farklı son olmasıydı. Silent Hill piyasaya çıkmasının ardından dünya çapında büyük beğeni toplamayı başardı ve kısa sürede korku oyunları için efsaneler arasında yerini aldı. Oyun ilerleyen dönemlerde Play Station 3 ve Play Station Portable içinde uyarlandı.

s5 - Silent Hill Geri Geliyor, Ama Nasıl?

Silent Hill II

Silent Hill’in yayınlanan ilk oyunu kısa bir sürede oyunseverlerin büyük beğenisini toplamayı başardı. Oyunun elde ettiği başarının ardından yapımcılar ikinci oyunun hazırlıklarını hızlandırdılar ve 2001 yılında Silent Hill II piyasaya sürüldü. Konsept ve oynanabilirlik açısından ilk oyunla büyük benzerlikler gösteren serinin ikinci oyununda James Sunderland olarak vefat etmiş eşimizden esrarengiz bir mektup alıyoruz. Hayatını kaybetmiş olan eşimiz, bizi Silent Hill kasabasında beklediğini yazıyor. Apar topar kasabaya gidiyoruz ve araştırmaya başlıyoruz. Korku gerilim türünün en başarılı örneklerinden birisi olan bu oyun sonunda ölüm gerçek doğasını sorguladığımız eşsiz bir deneyim yaşıyoruz.


s7 - Silent Hill Geri Geliyor, Ama Nasıl?

KORKU DEVAM EDİYOR

S9 - Silent Hill Geri Geliyor, Ama Nasıl?

1999 ve 2001 yıllarından yayınlanan ilk oyunun başarısı devam oyunlarını da beraberinde getirdi. 2003 yılında yayınlanan Silent Hill III oyununda Heather karakterini canlandırdık ve köklerimize kadar uzanan gerilim dolu bir maceranın içinde bulduk kendimiz. Hemen bir yıl ardından 2004 yılında yayınlanan Silent Hill IV, Henry Townshend olarak bambaşka bir korku hikayesinin içinde bulduk kendimizi.

2007 yılına geldiğimiz de oyun, dünya çağında öylesine büyük bir başarı kazanmıştı ki diğer yapım şirketleri de oyunun yeni versiyonları için çalışmaya başladılar. 2007 yılında Japonya dışında geliştirilen ilk oyun; Silent Hill; Origins adıyla piyasaya çıktı. Climax Studios taragından geliştirilen oyun serinin diğer oyunları kadar beğenilmedi. Japonya’da oyun Silent Hill Zero olarak isimlendirildi.

İzleyen yıllarda diğer devam oyunları da birbiriniz izledi. 2008 yılında Silent Hill; Eve Dönüş, 2009 yılında Silent Hill; Parçalanmış Anılar, 2012 yılında da Silent Hill; Sağanak oyunseverler ile buluştu. 13 yıllık dönemde yayınlanan her yeni bölüm oyuncular tarafından heyecanla karşılandı ve dünya çapında önemli başarılar elde etti.

YENİ OYUN GELİYOR MU ?

a1 3 - Silent Hill Geri Geliyor, Ama Nasıl?

Japon oyun yapım firması olan Konami bundan bir kaç yıl önce Hideo Kojima’nın hazırlayacağı yeni bir Silent Hill oyunu için onay verdiğini duyurmuştu. Yeni oyunun onayından kısa bir süre sonra firma yetkilileri oyun projesinin iptal edildiğiniz duyurdular. Yapılan bu iptal duyurusu ardından Silent Hill severler yapımcı Konami’ye büyük tepki göstermişlerdi. Aradan geçen zaman sonrasında muhteşem korku serisinin tekrardan yayınlanacağı yönünde fısıltılar ortaya çıkmaya başladı. Ortada dolaşan söylentilere Konami’den yanıt gecikmedi. Yapılan açıklama umutların daha da yeşermesine neden oldu. Yetkililer çıkan dedikoduları yalanlamadılar.

s11 - Silent Hill Geri Geliyor, Ama Nasıl?

Konami yetkilileri; ” Bu noktada herhangi hiçbir şey paylaşamayız fakat oyunseverlerden gelen geri bildirimleri dikkatle takip ediyoruz. Onların beklentilerine en iyi şekilde cevap verebilmek için elimizden geleni yapacağız” şeklinde bir açıklama yaptılar. Bizim buradan anladığımız, iptal kararı sonrası gelen tepkilerin Konami yetkililerini konuyu bir daha gözden geçirmeye ikna ettiği. Bu açıklamanın ardından, yakın zamanda bir geri dönüş olmayacağı anlaşılıyor fakat uzun vadede son derece iddialı bir Silent Hill ile karşılaşabiliriz.,

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?

c86mqf4fky55b52b5464c76f76e73c - Silent Hill Geri Geliyor, Ama Nasıl?

Bir Yorum Yazın